Το Σχολείο μας

Λεπτομέρειες

Το Δημοτικό Σχολείο Μαυροχωρίου «Γερμανός Χρηστίδης» άρχισε να χτίζεται το 1921, δηλαδή εννέα χρόνια μετά την απελευθέρωση της περιοχής από την Τουρκοκρατία (1912), που εδώ σε μας κράτησε 527 ολόκληρα χρόνια. Τα χρήματα για το χτίσιμο του Σχολείου δόθηκαν από Μαυροβινούς ευεργέτες που κατοικούσαν είτε στο εξωτερικό είτε εδώ στο χωριό μας.

Το Σχολείο μας άρχισε να λειτουργεί το 1925, ενώ το 1995 έγινε η απαραίτητη ανακαίνισή του. Και, καθώς ανακαινίστηκε με απόλυτο σεβασμό στο παλιό σχέδιό του και καθώς απέκτησε μια μεγάλη και πανέμορφη αυλή, έγινε αληθινό στολίδι του χωριού μας κι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατά του.

Στην πραγματικότητα ανήκει σε ένα από τα ομορφότερα σχολεία όλης της Ελλάδας. Επιπλέον, με τις δράσεις του-πολλές από τις οποίες έχουν διακριθεί και σε πανελλαδικό επίπεδο- έχει την τιμή να θεωρείται ένα πραγματικά ξεχωριστό ελληνικό σχολείο.

Καλωσορίζουμε, λοιπόν, όποιον αναζητητή ή περιηγητή του Διαδικτύου έχει την καλοσύνη να επισκεφτεί την ιστοσελίδα μας. Ελπίζουμε και πιστεύουμε πως θα χαρείτε τη συντροφιά σας μαζί μας?

Το σχολείο μας κάποτε...

Λεπτομέρειες

Εφημερίδα "Καστορία", 25/4/1926

 

 

   

Νέες Τεχνολογίες

   

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση